• Български

Защо чуждестранните туристи са привлечени от нашите планини и обслужване?

Споделете
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

България – една човешка длан. 111 000 кв. км, които са събрали цялата красота, която природата може да сътвори. Зелени долини и тучни равнини, планини, които крият върховете си в облаците, пълноводни и буйни реки, кристално чисти езера и прекрасното Черно море, богато биоразнообразие от рядко срещани и защитени видове растения и животни.

 

Древна история, многовековна култура, автентичен бит и толкова много топлина – и слънчева, и в човешките отношения. И всичко това, събрано в една малка и за мнозина непозната страна. България!

 

Все повече стават чуждестранните туристи, които всяка година избират страната ни за своята ваканция. А още по-хубавото е, че дошли веднъж тук, те се връщат отново.

 

 

Защо чуждестранните туристи са привлечени от нашите планини и обслужване? rodopi 1

Защо туристите обичат България?

 

Въпросът защо избират именно България за своята почивка ние от Орбита СПА Хотел Благоевград сме задавали неведнъж на нашите гости. И се оказва, че причините са толкова много!

 

На първо място туристите поставят уникалната ни природа, древната ни история и богатата ни култура. Трябва да видите с какъв блясък в очите чужденците разказват за езерата на Рила, за стръмните пътеки на Пирин, за магията на Рилския манастир. За снега и пистите през зимата и планинските забавления през лятото.

 

Очаровани са от спокойствието, независимо дали се намират в големия град, или някъде в планината. Туристите са впечатлени от видяното в музеите и галериите, от запазените многовековни църкви и храмове, културно-историческите паметници и уникалното съчетание на някогашния български бит с модерния съвременен живот.

 

Привлича ги традиционното българско гостоприемство, топлото отношение, кухнята ни. Не на последно място магнит за туристите са и изключително достъпните цени в България и съотношението цена/качество, за което мнозина твърдят, че  е най-доброто в Европа.

Кои планини се харесват най-много и с какво Рила и Пирин са специални?

 

Около 30% от територията на България е заета от планини. Те са изключително разнообразни по релеф и предлагат богата гама от възможности за почивка, спорт и развлечения. В тях има чудесни условия за туризъм както през зимата, така и през лятото.

 

Всяка една от българските планини има своите характерни особености, с които привлича български и чуждестранни туристи. Стара планина например е най-дългата от българските планини.

 

Известна е с многобройните планински маршрути, а манастирите, разположени тук, дават възможност на почиващите да се докоснат до твърдините на българската вяра. В непосредствена близост и успоредно на Стара планина се простира втората по дължина планинска верига в България – Средна гора.

 

Странджа пък се отличава с по-ниския си релеф и по-мекия климат. Тук обаче природата е богата на разнообразие от растителни и животински видове.

 

Витоша е разположена в непосредствена близост до столицата София. С красивата си природа, многобройните маршрути и забележителности тя е желано място за туризъм през всички сезони на годината. В границите на планината се намира и най-старият природен парк на Балканския полуостровПрироден парк „Витоша”.

 

Родопи, известна като планината на Орфей, привлича туристите  с легендите и преданията, които крие в меките си форми. Тя посреща гости от близо  и далеч и с уникалната архитектура на селата си – Долен, Лещен, Ковачевица, за които Ви е достатъчен час и половина с кола от Орбита СПА Хотел Благоевград, за да се потопите в обаянието им.

 

Защо чуждестранните туристи са привлечени от нашите планини и обслужване? rila 1 2

Безспорно обаче две са перлите в планинската корона на БългарияРила и Пирин. Алпийският им характер се характеризира със стръмни била, остри върхове, дълбоки долини и пропасти. Рила и Пирин са дом на най-големите и познати по цял свят български ски курорти.

 

Най-високият връх в България и на Балканския полуостров се намира в Рила – връх Мусала. Тук можете да видите безброй кристално чисти ледникови езера, включително и една от емблемите на България – Седемте рилски езера.

 

Наред с природните забележителности като върхове, езера, водопади, резервати и туристически маршрути, редки растения и животни, през зимата Рила е място за всякакви снежни забавления. Освен това, Рила крие в своите склонове и десетки културно-исторически паметници, както и най-големият манастир в България – Рилският манастир.

 

Отлични възможности за планински и ски туризъм предлага и другият любимец на туристите у нас – Пирин. Ски зоната в Банско вече няколко години се кичи със своята европейска и световна слава и приема кръгове от световните и европейски купи по ски и биатлон.

 

Пирин обаче не е само сняг и ски. Тук туристите срещат величието на природата, която не е пестила въображението си, когато е създавала билата и долините, езерата и горите. В Пирин се намира вторият по височина в България и трети на Балканския полуостров връх – Вихрен.

 

Защо да отседнат в Орбита СПА Хотел?

 

Перфектното място! Това е най-точното описание, което можем да дадем на Орбита СПА Хотел Благоевград. И го твърдим съвсем отговорно. Защо ли?

 

Защо чуждестранните туристи са привлечени от нашите планини и обслужване? orbita spa drone 4

Първо – заради разположението. Сред вечно зелените борови гори в ниските склонове на Рила и в същото време на 5 минути от центъра на Благоевград. На час път по АМ „Струма“ от столицата.

 

На близко разстояние от безброй природни и културно-исторически забележителности – Рила, Пирин и Родопи с тяхната красота, пътеки, поляни, езера и върхове, най-известните български ски зони, Рилски манастир, Стобски пирамиди, Мелник, Рупите, Роженски манастир, архитектурните резервати Ковачевица, Лещен и Долен, уникалният по вида си парк за танцуващи мечки край Белица, музеи, паметници и още, и още…

 

Освен близостта до всичко това обаче обаянието на Орбита СПА Хотел Благоевград не спира до тук. Хотелът, който е напълно обновен в края на 2019 г., посреща своите гости в модерна и уютна обстановка с усет към детайлите и много комфорт.

 

Тук Ви очаква най-големият СПА център в околността, където ще можете да се насладите на:

 

 • 2 вътрешни топли басейна
 • 3 масажни студия
 • хамам
 • финландска сауна
 • билкова сауна
 • инфраред сауна
 • ледено ведро
 • просторна релакс зона с камина с жив огън
 • фитнес
 • козметична стая
 • фризьорски салон

 

През летните месеци на разположение на гостите са:

 

 • 2 открити панорамни басейна
 • детска зона
 • бар басейн
 • съблекални и душове

 

И още:

 • тенис корт
 • собствена конна база и много място за релакс
 • игри и спорт
 • лоби бар
 • витамин бар
 • бар басейн
 • конферентна зала
 • детски кът на закрито
 • безплатен паркинг

 

 

Ресторант със спираща дъха гледка от панорамна тераса посреща гостите на Орбита СПА Хотел, а храната и напитките, които се сервират тук са истинска магия. За да осигури екологично чиста и вкусна храна, хотелът разполага със собствени ферми, мандра, колбасарки цех, пивоварна и пекарна.

 

Над 60 вида са продуктите собствено производство свинско, телешко, агнешко месо, птици и дивеч, колбаси и деликатеси, мляко и млечни продукти, яйца, мед, сладка, конфитюри, горски чайове и билки… А занаятчийската бира ще удовлетвори и най-взискателните почитатели на тази напитка.

 

И не на последно място, в Орбита СПА Хотел важният си ти! Нашите гости са наши приятели и ги посрещаме като такива!

 

Орбита СПА Хотел Благоевград наистина е перфектното място. Убедете се сами!

https://www.livechatalternative.com/