Вкусно

За да гарантираме качеството на храната и напитките, които сервираме в СПА Хотел Орбита и за да носят те удоволствието и истинския вкус, които очаквате, голяма част от продуктите, които използват нашите майстор-готвачи, са собствено производство. За да осигурим на гостите си екологично чиста и вкусна храна, хотелът ни разполага със собствени ферма, мандра, колбасарки цех,пивоварна и пекарна.

Това, което ни прави предпочитани и различни от останалите ферми, са специалните породи животни – крави, овце и кози. Тях отглеждаме свободно и по всички хуманни правила, с натурална храна, която е и причината произвежданите от нас продукти да са с вкус и аромат, които нямат аналог.

Над 60 вида са продуктите, които произвеждаме сами – свинско, телешко, агнешко месо, птици и дивеч, малотрайни варени и варено – пушени колбаси от червени и бели меса, трайни сурово – сушени деликатеси от раздробени и нераздробени меса, мляко и млечни продукти, яйца, мед и пчелни продукти, сладка, конфитюри, горски чайове и билки… 

А нашата занаятчийска бира „Калугерица“ ще удовлетвори и най-взискателните почитатели на тази напитка. В Бутиковата Пивоварна   произвежда жива бира Калугерица – Светла, Тъмна, Червена бира Лагер, Вайс, Направена е по първоначална уникална рецепта за изключителни моменти, когато насладата се превръща в преживяване. Технологията на производство е класическа с използване на модерно оборудване. Не е филтрирана и пастьоризирана, а естествено газирана, без добавяне на сурогати, стабилизатори или изкуствени ензими. Използваме четири вида Малц и три вида хмелове – ароматни и горчиви, внос от Германия. Има фина газировка и бяла пяна.

Предлагаме на нашите гости вино, собствено производство.  В процес на изграждане е и наша собствена Винарна. Местоположението на Винарната е в близост до Спа хотел Орбита. Основната идея, освен винопроизводство, е организирането на винени турове. Тънкостите на занаята и дългия път от лозето до бутилката ще бъдат разяснявани от нашите професионални технолози. Ако прецениш можеш да споменеш и името Винарна Дъбрава – The Brava Winery.Винарната ще работи с местни червени сорта като Широка Мелнишка лоза, Ранна Мелнишка лоза / Мелник 55/ , Рубин и Руен , а също така Сандански мискет и Керацуда за белите сортове грозде. Вината, които ще се произвеждадт ще бъдат предимно от местни сортове, допълнени с някои от световно познатите сортове като Мерло, Каберне совиньон , Сира и Сепарави за розета и червените вина, за белите вина това са сортовете – Вионие, Алиготе, Совиньон блан и други. Началният капацитет на Винарна Дъбрава ще бъде от 35 000 литра бяло, розе и червено вино с възможност за разширяване до 50 000 литра.

За нас храната е много повече от средство за препитание. За нас в СПА Хотел Орбита, храната е източник на здраве и красота!

Позвъни!