Дестинация

Заобиколен от зелени гори, със спираща дъха панорама, Орбита СПА Хотел е Вашето място за почивка и зареждане с нови сили и положителна енергия. Орбита СПА Хотел се намира само на 25 км. от най-големия от трите национални парка на територията на България – Национален парк “Рила”. В началото на националния парк се намира и биосферен резерват “Парангалица”.

Локацията на Орбита СПА Хотел позволява разнообразие от активности както през зимата,така и през лятото. Ски център “Картала” е предпочитано място за любителите на фриирайд. Курортът предлага и добри условия за ски спорт за деца и техните родители. През летните месеци това е една прекрасна дестинация за планински туризъм, рафтинг по река Струма, планинско колоездене, риболов. Само на 5 километра се намира и конна база, собственост на хотела. Там нашите гости могат да получат първи уроци по езда. Близостта до винарски изби в региона позволява и организирането на винени турове.

Дестинация hotel orbita destination summer
Дестинация sun

Разположението на Орбита СПА Хотел е отправна точка към Югозападна Рила и различни туристически маршрути в планината. Почитателите на планинското колоездене могат да се възползват от 4 писти, намиращи се в близост до хотела. Освен това, лесно, бързо и много приятно е карането на колело до самия център на Благоевград.

Дестинация snow

Рила планина е изключително красива през зимата. Ски център „Картала“, който е на 20 км. от Орбита СПА Хотел, предлага условия за зимни спортове за малки и големи с гарантирани незабравими зимни ваканции.

Дестинация hotel orbita destination winter
Дестинация hotel orbita destination climate
Дестинация cloud

Благодарение на множеството планински гори около града и липсата на промишлени замърсители, въздухът в Благоевград е чист. Зимата е мека, кратка и почти безснежна, средната температура през януари е 0,6 °C. Лятото е дълго и сухо, отличава се с малкото количество валежи. Средната юлска температура е 23,4 °C, а максималната измерена температура в Благоевград е 41,6 °C. Средната годишна температура е приблизително 12,6 °C.

Дестинация pillar

Ако сте любители на историческите местности, природни забележителности, манастири и църкви, или искате да опитате ароматни вина от местни изби, Орбита СПА Хотел е Вашето място. Това може да бъде отправната Ви точка за еднодневнипътувания до Рилския манастир, Стобските пирамиди, Мелник и Роженски манастир, местността „Рупите“.

Дестинация rila monastery
Позвъни!