• Български

Съвети за перфектната лятна ваканция


 

Лятната ваканция е чудесно време да посетите ново място или да се върнете на вече познато местоположение, където имате много спомени. Независимо дали пътувате сами, с приятели или семейството си, ваканцията е това време от годината, в което трябва да си починете максимално и да се забавлявате. Следвайте съветите за планиране на лятната ваканция, които сме ви посочили по-долу в статията, за да направите следващото си пътуване най-доброто досега.

Резервирайте отрано

Лятото е най-предпочитаният сезон за по-дълга почивка. Ако планирате достатъчно рано, можете да резервирате престоя си в избрания хотел преди да се изчерпи наличността на свободните стаи. Наблюдавайте офертите за любимите си хотели и ги резервирайте, когато забележите, че цените падат.

Включете всички в избора на място

Това е абсолютно ключово за семейните почивки. Включете всички в избора на дестинация и изберете по нещо в маршрута за всеки член на семейството. Например, ако отидете в планината, отделете време за обиколка на някои исторически места в градовете наоколо за всички деца, които обичат историята. Ако имате някой друг, който е малко по-приключенски настроен, опитайте да изследвате някои от многото пещери и екопътеки в региона.

Съвети за перфектната лятна ваканция spa hotel orbita lyato 02

 

Търсете оферти в последния момент

Въпреки че е страхотно да планирате предварително почивката си, можете също така да изчакате за всякакви сделки в последния момент. Понякога хотелите предлагат отстъпки за запълване на последните свободни стаи. Посетете уеб сайтовете на няколко хотела, които искате да посетите, и вижте дали имат специални предложения.

 

Грижете се за здравето си

Когато отидете на почивка, искате да си прекарате страхотно и да се отпуснете. Един от най-важните съвети за планиране на лятна ваканция е да останете хидратирани и да се придържате към своята рутина. Уверете се, че сте взели всички витамини, които приемате, а също така и че в хотела предлагат здравословна храна за всички, с които пътувате. Приемайте много течности и нанасяйте защита на кожата си преди и по време на излагането на слънце през деня.

Съвети за перфектната лятна ваканция spa hotel orbita lyato 03

Осигурете активности за децата

Пътуването с деца само по себе си винаги е приключение. Най-добрият съвет за планиране на лятната ваканция е да ги държите заети. Избере хотел, който предлага различни активности през деня и опитайте да опаковате много играчки или подгответе семейна игра, които ще ги занимават в колата, докато пътувате към избраната дестинация. След като пристигнете, се наслаждавайте на почивката си, докато те се забавляват през деня с аниматорите, така че да са готови за лягане, докато се върнете в стаята си.

Съвети за перфектната лятна ваканция spa hotel orbita lyato 04

Планирайте време за почивка

Всеки има различни идеи за своята почивка. Някои обичат да се разхождат, за да видят всичко, докато други предпочитат да се излежават край басейна и да четат книга. Без значение какво ви харесва, трябва да планирате поне малко време за почивка. Опитайте да си запазите час за масаж или да планирате ден в СПА центъра, за да се отпуснете.

Съвети за перфектната лятна ваканция spa hotel orbita lyato 05

Направете го без стрес

Една от основните причини за лятната ваканция е да ви помогне да се отпуснете и да се освободите от стреса. И все пак за много хора пътят, които трябва да изминат за своята лятна ваканция, може да ги напрегне. Не добавяйте ненужен стрес към лятната си ваканция. Един чудесен начин да избегнете стреса е да премахнете неприятностите по пристигане и връщане от хотела. Възползвайте се от летищен трансфер. Трансферът ще ви вземе и ще ви остави точно на вашия терминал или в града. Няма да се притеснявате за подготвянето на колата, навигирането до летището или намирането на място за паркиране, за всичко това ще се погрижи екипа на хотела вместо вас.

Следването на тези съвети може да ви помогне да планирате страхотна лятна почивка. Резервирайте своя престой сега в Орбита СПА хотел,  за да се насладите на перфектната лятна ваканция.

Разгледай оферта