Как да се грижим за тялото си през лятото

Има месеци в годината, които са невероятни! Те са предимно окъпани в слънце и море или басейни, подхранени от хубави моменти, прекарани на открито, и с живи цветове, но изискват и допълнителни грижи за тялото. Загрижеността за поддържане на добра форма се увеличава през лятото и това е напълно нормално, защото показваме повече тялото си, но също така е възможно високите температури да ни влияят неблагоприятно, в зависимост от физическото ни здраве.

 

 

Ето защо колкото по-добре сме подготвени, толкова по-добре ще се чувстваме през любимия сезон на повечето от нас! Ако си мислите, че са ви необходими много усилия, за да се погрижите за тялото си отвътре и отвън през лятото, не е точно така. Няколко ежедневни грижи са достатъчни, за да се чувствате добре и ние ще ги споделим с вас по-долу в статията.

Правете упражнения всеки ден

Това може да бъде 30-минутна разходка, 30 лицеви опори или коремни преси в серии по три с интервали от 1 минута, половин час в басейна или защо не един час. Важното е да поддържате активен режим, дори ако сте на почивка.

Друг съвет? Можете да наемете личен треньор, който да адаптира тренировката ви  към резултатите, които искате да постигнете. От тренировки на открито до класове на закрито, всичко е свързано с упражнения и поддържане на добра форма през най-горещите месеци от годината!

Погрижете се за тялото и ума си

Не само упражненията и посещенията във фитнеса ви гарантират благосъстояние! За да сте физически здрави, психическото здраве е от съществено значение. В този смисъл намаляването на стреса и безпокойството предотвратява хормоналния дисбаланс, който може да доведе до екстремно наддаване или загуба на тегло.

Какво да правите? Заложете на медитация – само 10 минути на ден – научете се да тренирате дишането си или потърсете алтернативна терапия, която ви помага да се борите със стреса и забързаното ежедневие.

Как да се грижим за тялото си през лятото spa hotel orbita lyato 4

Предложение: Посетете нашия СПА и уелнес център, който е най-големият в околността.

Хранете се балансирано

Освен да тренирате тялото си и да практикувате техники за релаксация, допълнете грижите си с балансирана диета, богата на витамини. Без да забравяме основното правило за хидратация – препоръчва се възрастен човек да пие средно два литра вода на ден – от съществено значение е да познавате тялото си и да разберете как работи вашият метаболизъм, за да откриете най-подходящата и балансирана диета за вашия организъм.

Първата стъпка е да си направите общ преглед и ако всичко е наред и няма хормонален дисбаланс или хранителна непоносимост, да съобразите диетата си с резултатите, които искате да постигнете. Препоръчваме ви да се консултирате с диетолог, за да може да изготви хранителен план, съобразен с вашите нужди, така че да сте здрави и енергични всеки ден от годината.

Предложение: Насладете се на нашите вкусни предложения, приготвени от еко продукти, които сами произвеждаме без пестициди, добавени сгъстители, консерванти и овкусители.

 

Как да се грижим за тялото си през лятото spa hotel orbita lyato 5

Пригответе се преди почивката

Лятото е невероятно, но изтощава кожата и косата! Кожата, когато е изложена ежедневно на слънце, се нуждае от по-дълбока хидратация, която може да надхвърли рутината ви за красота. Възползвайте се от възможността да направите дълбоко почистване на кожата, преди да отидете на басейна или на плажа.

Що се отнася до косата, отложете новия цвят до есента и се възползвайте от възможността да се подстрижете, за да избегнете цъфтящите краища по време на лятната си почивка. Също така често използвайте хидратиращи маски, за подсилване на блясъка и укрепване на косата.

Как да се грижим за тялото си през лятото spa hotel orbita lyato 6

Лято е и е време да се отпуснете и дори малко ежедневно усилие ще бъде достатъчно, за да се поддържате добре физически и психически. Намерете комфорта и релакса, от които се нуждаете в Орбита СПА хотел, като резервирате своя престой още сега!

Позвъни!