• Български

Храната – един от най-важните критерии за избор на почивка

Споделете
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Всеки път, когато тръгнем на път, сме изпълнени с ентусиазъм и очаквания за всичко, което предстои. В мислите и мечтите ни почивката е перфектна до последния си детайл.

 

За съжаление обаче, случва се нещата да не се получат така, както ги плануваме. За да няма изненади, когато си задаваме въпроса „Къде да отседна?“, е добре да се съобразим с няколко критерия за избор на място за почивка.

 

Несъмнено водеща предпоставка за качествена ваканция е местоположението на хотела. Идеалният вариант е то да е сред природата, на тихо и спокойно място и в същото време лесно достъпно и близо до населено място.

 

Чистотата също е от водещо значение. Все пак предвид колко хора посещават хотела, ако хигиената не е безупречна, това би застрашило безопасността и приятното изкарване. Удобствата в стаите, допълнителните екстри като СПА и басейни и отношението на персонала също са изключително важни за доброто Ви изкарване.

 

Вярно, че няма да живеете в този хотел кой знае колко дълго, но все пак – ако нямате нужния комфорт и не можете да отпочинете от напрегнатата седмица, то за какво да ходите там тогава.

 

И така стигаме до нещо изключително важно при избора на хотел – храната. Както е казал един много мъдър човек, „На първо място ние ядем, а след това правим всичко останало“. 

 

Има хотели, в които се сервира безупречно вкусна и качествена храна, но нека не забравяме, че има и такива, където този детайл би развалил целия Ви престой. Така че, с една дума, ако храната не наред, всичко останало остава на заден план.

 

 

Храната - един от най-важните критерии за избор на почивка chef orbita spa

 

Защо изборът на настаняване е обвързан с храната, която се предлага?

 

Има ли нещо по-прекрасно от това, да попаднете на място, където условията за настаняване и храната, която се предлага, да бъдат без компромис в качеството?

 

Като се замислиш, колкото и да е модерен един хотел, храната не струва ли, губи от блясъка си. И обратното – може храната да е прясна и вкусна, но пък ако хотелът е неудобен и неподдържан, цялото добро впечатление си отива безвъзвратно. Може би вече се питате какво толкова ни носи храната?

Храната - един от най-важните критерии за избор на почивка ceaser salad orbita spa

Храната е извор на живот. По този въпрос няма спор. Но от много време храната не е само средство за препитания. Тя е и източник на удоволствие за хората. Замисляме ли се защо е така?

 

Вкусът на храната стимулира хубавите усещания и предизвиква чувство на пълнота и засищане. Приятните чувства могат да бъдат провокирани също и от текстурата и консистенцията на храната. А някои храни, като шоколада например, водят до много силно чувство на наслада – по все още не дотам изяснени и за науката причини.

 

Още от древността храната носи и друго удоволствие – тя събира и сплотява хората около трапезата. Вече е втъкано в гените ни да я свързваме с всички специални и тържествени случаи в живота, в нея е закодирано благополучието. Тя носи спокойствие в периоди на несполуки и криза.

 

А ако ни бъдат наложени ограничения на храненето, отнема ни се част от удоволствието и това у нас предизвиква усещане за направена жертва. Ето защо вкусната и качествена храна наистина е началото и след нея идва всичко останало.

 

Няколко съвети и предложения от Орбита СПА Хотел

 

В последните години темата за здравословното хранене е все по-актуална. Това до голяма степен се дължи на факта, че нездравословните и некачествените храни и продукти до такава степен навлязоха в ежедневието ни, че започнаха да се приемат като нещо нормално.

 

Употребата на вредни храни обаче оказва голямо влияние върху енергията, с която разполагаме, настроението, теглото и като цяло върху здравословното ни състояние.

 

Ето защо много от нас все по-често се питат какво можем да направим, за да живеем по-природосъобразно, да подобрим тонуса си, да сме жизнени и здрави. Според проучване, проведено от световна компания за производство на био храни и напитки, хората слагат правилното хранене на първо място в приоритетите си.

 

За да гарантираме качеството на храната и напитките, които сервираме в ресторанта на Орбита СПА Хотел и за да носят те удоволствието, което очаквате, голяма част от продуктите, които ползват нашите майстор-готвачи, са собствено производство.

 

За да осигурим на гостите си екологично чиста и вкусна храна, хотелът ни разполага със :

 • собствена ферма
 • собствена мандра
 • собствен колбасарски цех
 • собствена пивоварна и пекарна

 

Храната - един от най-важните критерии за избор на почивка about us kashkaval

Над 60 вида са продуктите, които произвеждаме сами :

 • свинско
 • телешко
 • агнешко месо
 • птици и дивеч
 • пушени колбаси от червени и бели меса
 • сушени деликатеси от раздробени и нераздробени меса
 • мляко и млечни продукти
 • яйца
 • мед и пчелни продукти
 • сладка
 • конфитюри
 • горски чайове и билки и много други

 

А нашето производство вино ще удовлетвори и най-взискателните почитатели на тази напитка.

 

Продуктите, които използваме, са натурални и идват директно от собствената ни ферма, разположена в екологично чист район в подножието на Пирин, край Кресна. Животните в нашата ферма се отглеждат свободно и по всички хуманни правила и за това произвежданите от нас продукти са с вкус и аромат, които нямат аналог.

 

За произвежданите от нас млечни и месни продукти се използват специално разработени технологии от опитен професионалист – инженер-технолог. Подправките, които използваме са изцяло натурални, характерни за Пиринския регион.

 

Концепцията ни е да предложим напълно чиста храна, несъдържаща добавки като оцветители, ароматизатори, консерванти, заместители. Също така, производството ни е изцяло ръчно. Това е причината продуктите ни не винаги да са с еднаква форма и абсолютно идентичен цвят и вкус, въпреки еднаквия метод на производство.

 

Млечните ни продукти са произведени от пълномаслено мляко, така както е издоено от елитните ни животни. Ние не допускаме разрушаване на структурата на млякото, която да възстановяваме впоследствие с различни добавки, за да възвърнем първоначалния вид на млякото. Качеството на добитото мляко и месо се следи в собствена мини лаборатория.

 

Овцете ни са от специална испанска млечна порода Асаф. Козите ни са от френската порода Кафява алпийска коза. Кравите ни са от породата Нормандско говедо, внесени са от Франция и са нашата гордост.

 

Във фермата ни произвеждаме млечни и месни продукти. Кравите ни са единствени като порода в България. Избрахме ги най-вече заради свойствата на млякото, давано от тях.

 

То е с много високо съдържание на протеин, 85% от бета казеин е от типа А2А2 , а 80% от капа казеин е пък от типа ВВ, също така в млякото на нашите крави съдържанието на калций е с до 10% повече от този в млякото на масовите породи крави.

 

И тъй като хубавата храна върви с качествени напитки – помислили сме и за това. Нашето вино е създадено от опитни технолози.

 

Блаженство. Така с една дума можем да опишем храната в Орбита СПА Хотел Благоевград. И както е казал Оскар Уайлд, след една хубава вечеря човек може да прости на всеки, дори на собствените си роднини. Така че пътувайте, яжте вкусна храна, бъдете здрави, щастливи и в хармония със себе си и околните!

 

 

https://www.livechatalternative.com/