• Български

8-ми декември в Орбита СПА Хотел

Усещате ли как годината неусетно се търкулва и гони края си? Колкото по-близо е месец декември, толкова по-силно започва да се усеща приповдигнато настроение, а поводите за празнуване се множат.

 

Като се започне от Никулден и се стигне чак до Нова година, декември е месецът, в който с повод и без повод се събираме с близки и приятели, виното щедро се лее в чашите, а душите ни преливат от радост и светлина.

 

Наближи ли декември, идва и онова време в годината, когато лекциите, упражненията и дългите часове в мрачната аула остават някъде назад, за да отстъпят място на веселбата.

 

Симпатичната руса колежка от групата  по Счетоводство вече е купила нова рокля, а съквартирантът Ви е сменил гумите на колата, за да я подготви за пътуването. Емоциите витаят във въздуха, защото предстои велика дата за всеки уважаващ себе си студент – 8 ДЕКЕМВРИ!

 

И тъй като тази година датата се пада в сряда, пишете го много много дълъг уикенд и се отдайте на празнуване. Какъв ще е този уикенд от сряда?!

 

Ами ето такъв – сряда – епичен купон. Четвъртък – възстановяване от купона с басейни и СПА, а вечерта лека загрявка за предстоящия петък. Петък – разходки, почивка, а вечерта – отново як купон.

 

Оцелелите в събота могат да релаксират със СПА, масажи, басейни, за останалите – сладък възстановителен  сън. Ако много държите, можете да подготвите някой реферат за доцента по Маркетинг, ако не, гответе се за вечерната програма – купон, разбира се! Неделя – край на уикенда и празнуването и обратно пътуване към реалността.

8-ми декември в Орбита СПА Хотел picture1

 

Само не казвайте, че не знаете къде да осъществите празнична програма за 8 декември в този ѝ вид! Орбита СПА Хотел Благоевград!

 

Какво предлага Хотел Орбита за 8 декември ?

Орбита СПА Хотел е разположен сред вечнозелени гори на ниските склонове на Рила планина и в същото време само на 5 минути от центъра на прекрасния Благоевград.

 

Комплексът е истинско бижу, което посреща гостите си с модерни и уютни стаи, прекрасен ресторант с панорамна тераса, невероятна храна и напитки и най-големия и единствен по рода си СПА център в околността.

 

А какво още им трябва на студентите, за да отпразнуват подобаващо празника си? Има ли музика, хубава храна и добра компания, партито е гарантирано! Всичко останало е бонус, на който защо пък да не се насладите?

 

Орбита СПА Хотел Благоевград предлага настаняване в двойни стаи лукс и делукс и в апартаменти с една и две спални. Стаите предоставят уют и самостоятелност, на които да се отдадете, а апартаментите са отличен избор за тези, които не искат да се делят от приятелите си нито за миг.

 

В цената на нощувката е включена богата закуска с натурални продукти от собствени ферми, както и ползване на СПА център и басейни.  Опитът ни показва, че именно СПА центърът и басейните са мястото, което студентите, избрали за празника си именно нас, определят като незабравима част от отбелязването на 8 декември.

 

8-ми декември в Орбита СПА Хотел picture2

Но това далеч не е всичко. Знаете ли как е известен още Благоевград? Градът на младостта! Благоевград е дом на два от най-големите университети в България – Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Американски университет в България. А това означава само едно – хиляди млади хора и задължителните за тях барове, дискотеки, клубове и забавления!

 

Избирайки Орбита СПА Хотел за студентския празник, освен в прекрасния ресторант на комплекса, ще можете да празнувате в още много заведения от всякакъв тип и за всеки вкус.

 

И следвайки програмата за празника Ви по-горе, всяка вечер партито може да бъде на различно място, с различен стил музика, но всеки път с много млади хора и гарантирана веселба.

 

Освен заведенията, за които времето със сигурност няма да Ви стигне да обиколите, Благоевград предлага десетки възможности за прекарване на времето през деня. От припичане на слънце в някое кафене и хапване на сандвич на пейка в някой парк, до разходки сред забележителностите в самия град и в близост до него.

 

В центъра на Благоевград можете да се разходите в старинния квартал Вароша, който е очарователен с  калдъръмените си улички и възрожденски къщи. В центъра на града можете да се разходите по главната търговска улица или да отидете на площада с фонтаните, които вечер светят в различни цветове, а струите им танцуват под ритъма на музика.

 

В началото на декември целият център на Благоевград е осветен от празнични светлини, а непосредствено до фонтаните се украсява и огромно коледно дърво.

 

Маршрути и екскурзии

За по-сериозно освежаване след тежкия купон можете да се разходите до мемориален комплекс „Памет и вяра“ над Благоевград. Там се издига 33-метров православен кръст, който се вижда от всяка точка на Благоевград, а панорамните гледки към града спират дъха.

 

Ако имате достатъчно време можете да си организирате и дневни екскурзии от Орбита СПА Хотел до различни туристически обекти. В този край на България се намират едни от най-известните културни, природни и исторически забележителности на страната ни.

 

Съобразно сезона, можете да посетите :

  • Рилския манастир
  • Роженския манастир
  • Мелник
  • местността Рупите
  • парка за танцуващи мечки край Белица

 

Ако има сняг можете да покарате и ски – само на 30 минути от Орбита СПА Хотел се намира ски център Картала, който е прекрасен и само за разходка. Кабинков лифт ще Ви качи до върха, от където да се насладите на невероятни гледки.

 

Можете да пояздите или да се разходите с коне с Вашите приятели. За целта комплекс Орбита разполага със собствена конна база, където наистина ще си изкарате незабравимо.

 

8-ми декември в Орбита СПА Хотел picture3

И разбира се, СПА процедури, топли басейни и много релакс в Орбита СПА Хотел, където няма как да скучаете. Е, като дойде време да си тръгвате, няма да Ви се иска изобщо, но пък всяко начало си има и край. А споменът от този страхотен студентски празник ще Ви остане завинаги.

 

Но дали всички знаем, какъв е поводът студентският празник да се чества именно на 8 декември? Болшинството от студентите сигурно вкупом ще отговорят, че няма никакво значение, щом има купон. И аз бях така, докато на едни по-зрели години се зачудих защо наистина празникът се отбелязва точно на тази дата.

 

Историята на студентския празник в България започва преди 118 години. На 8 декември през 1903 г. за първи път е отбелязан празникът на единствения тогава университет в страната – Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Честването е по повод на 15-годишния му юбилей, а датата е определена с решение на Академичния съвет.

 

През 1920 г. у нас се появяват още два университета – сегашните УНСС и Икономическият университет във Варна, а по-късно броят им се увеличава все повече и повече, но студентите запазват датата 8 декември за своя празник.

 

След 1944 г. е направен опит за промяна на датата със 17 ноември, когато е Международният ден на студентската солидарност, но тази идея не среща успех, защото студентите вече били възприели 8 декември като свой празник. Така през 1962 г. той е официално възстановен.

 

На 28 октомври 1994 г. Съветът на ректорите взема официално решение, че 8 декември ще е неучебен ден и празник на българските студенти. Така най-старият университет в България и неговите студенти утвърждават датата 8 декември за празник на всички студенти у нас.

 

Около 220 хиляди са студентите в България в момента. Те се обучават в 52 висши училища, в стотици специалности, разпределени в десетки професионални направления. Всеки един от тези хиляди студенти e олицетворение на бъдещето. Всеки със своите мечти и стремежи, със своите идеали и принципи.

 

Всеки млад човек е порив и надежда – за повече светлина, за повече усмивки, за по-добър живот. Понякога непокорни, но очарователни в желанието си да сграбчат живота и да му се наслаждават, сега Ви е времето, млади хора! Радвайте се, но бъдете и отговорни, защото наистина Вие сте бъдещето!

 

А на Вас прииска ли Ви се отново да сте студенти? Да захвърлите ангажиментите и с малко авантюризъм и доза безотговорност да тръгнете нанякъде, ей така – за да празнувате? Ами, направете го!

 

Върнете се в прекрасните студентски години, макар и за ден. Пейте, танцувайте, вдигайте наздравици, забавлявайте се с приятели. Ние от Орбита СПА Хотел Благоевград ще Ви посрещнем с удоволствие!