5 прични защо обичаме да се храним на блок маса

Храненето навън е удоволствие, което почти всеки обича да си позволява и то често. Понякога най-добрият избор е да се отправите към ресторант, за да се насладите на страхотна храна, приготвена за вас от професионалист, както и да има кой да почисти бъркотията след това.

 

Едно от най-уникалните изживявания за хранене е блок масата. Този тип хранене стана популярен по целия свят, но защо толкова обичаме да ядем на блок маса?

 

В тази статия ще ви представим нашите 5 причини:

 

  1. Всичко е пред вас

Понякога вземането на решение за това какво да си поръчаме от менюто може да бъде трудно, особено ако сте гладни и се мъчите да се съсредоточите. При блок масата имате възможност да видите всичко пред вас и да си изберете по-лесно и то без изненади. В края на краищата цялата храна е подредена, за да я разгледате и поемете от миризмите и цветовете, можете дори да опитате няколко ястия, преди да решите да напълните чинията си.

 

  1. Опитайте нови ястия

Нормално е хората да поръчват една и съща храна всеки път, когато посещават ресторант, поради страха да не поръчат нещо, което няма да им хареса и да се чувстват така, сякаш са похарчили парите си напразно. На блок масата обаче този проблем не съществува, тъй като можете да си сложите по малко от няколко нови за вас ястия, за да ги опитате. Това прави блок масата чудесен начин да изпробвате храни, които вероятно не бихте си поръчали в ресторанта.

 

  1. Вие определяте размера на порциите

Като цяло ресторантите се справят добре с определянето на размера на порциите, но всички ние обичаме да ядем различни количества – някои от нас предпочитат по-малки чинии, докато други обичат да пълнят чиниите си обилно. На блок масата можете да определите собствени размери на порциите си, така че да си тръгнете сити и удовлетворени от количеството, което сте изяли, вместо да си тръгнете гладни или да преяли.

 

  1. Изборът

Придирчиви ли сте? Може би просто ви е трудно да изберете едно ястие от менюто в ресторанта? Блок масата предлага стотици различни комбинации от ястия, от които да избирате, така че не е нужно да се задоволявате само с едно от тях. Ако обичате да имате селекция на масата си, поръчването на много ястия може да се окаже скъпо във всеки друг ресторант.

 

  1. Без сравняване на ястията

На всеки му се е случвало да сравнява ястието, което е поръчал, с това на останалите хора от компанията. Когато сте на блок маса, ако харесате как изглежда храната на ваш близък, можете просто да се върнете обратно до плота за сервиране и да си вземете в чинията.

СПА ХОТЕЛ ОРБИТА БЛОК МАСА 2

В основния ресторант на Орбита СПА хотел, предлагаме широка гама от вкусни ястия, приготвени с продукти от нашата ферма, на които може да се наслади цялото ви семейство. Така че, резервирайте престоя си още днес и опитайте някои от нашите деликатеси.

Позвъни!