3-те най-добри упражнения за практикуване в басейна

Упражненията във вода се борят със стреса, стимулират кръвообращението и са идеални за практикуване по това време на годината! Да, говорим за упражнения, които можете да правите в открит басейн и са идеални за поддържане на добра физическа форма, докато си почивате през лятото.

 

За тези, които не знаят, водните спортове подобряват и физическата устойчивост, с предимството, че тонизират, без да изискват голямо натоварване на тялото. Ето защо те са толкова пълноценни и полезни, тъй като освен че тренирате тялото и ума си, ще се забавлявате, докато ги правите.

 

В допълнение към плуването, което включва слънчеви бани върху еднорог или надуваема поничка, знаете ли как да извлечете максимума от басейна? Имаме три индивидуални водни упражнения, идеални за безопасно практикуване и оползотворяване на летните дни. Слагайте банските и се пригответе за страхотно изживяване!

 

Плуването – златната класика

За подобряване на дихателната система или намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания с всяко движение, плуването е класика, която продължава да се появява в челните позиции в класациите за най-предпочитаните спортове за индивидуално практикуване. Само 40 минути плуване помагат за укрепване на ставите и подобряване на гъвкавостта. Още предимства? Тъй като това е водна дейност, тя намалява риска от нараняване и забавя стареенето. За идеален завършек на плуването в басейна, може да добавите масаж или спа процедура.

Аква пилатес: гъвкавост под вода

Има същите предимства като пилатес, с предимството, че позволява по-голяма гъвкавост при определени упражнения. При изпълнението плаването над водата помага, но можете също да използвате помощни надуваеми предмети за изпълнение на упражненията. Пилатес упражненията във вода са с благоприятен ефект за тези, които страдат от болки в ставите и гърба, което води до релаксация и подобряване на стойката, както и по-голямо стимулиране на кръвоносната система.

 

Водна аеробика: забавно и пълноценно занимание

Едно от любимите занимания на тези, които се наслаждават на семейна почивка! Водната аеробика е идеална за упражняване на тялото ви, докато се забавлявате в басейна. Освен че стимулира кръвообращението, укрепва ставите и подобрява стойката и гъвкавостта! Най-хубавото е, че е подходящо за всички възрасти и може да се практикува индивидуално или в малки групи.

3-те най-добри упражнения за практикуване в басейна spa hotel orbita lyato 2

С тези съвети няма извинения, за да не се наслаждавате на басейна, докато тренирате! И ако търсите хотел с просторен външен басейн, в който не само да се забавлявате, но и да се грижите за добрата си физическа форма, запазете своята семейна лятна почивка в Орбита СПА хотел още сега.

Позвъни!