Ако желаете да разнообразите престоя си в хотел Орбита Благоевград, ние ще ви предложим и еднодневни екскурзии в региона с екскурзоводско обслужване. Благоевградска област е богата на манастири, черкви и храмове, които заслужават да бъдат посетени. 

Известна и любима дестинация на много туристи е Рилският манастир – най-големият в България, чийто основоположник е първият български светец св. Иван Рилски. 
Рилският манастир "Св. Иван Рилски" е създаден в началото на Х век върху мястото на старата постница. Разположен е сред красива и живописна местност в планина Рила и е посещаван ежегодно от стотици хиляди туристи.Той е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По време на съществуването си манастирът е бил многократно разрушаван и възстановяван от основите си. Рилският манастир е получил сегашния си облик около средата на миналия век. Той е най-голямата и почитаната обител в България.

Черквата "Въведение Богородично" в Благоевград е запазила автентичния си вид и е обявена за национален паметник на културата. Храмът е построен по подобие на черквата в Рилския манастир. Изграден е на мястото на малък храм, където живял монах отшелник. Първото килийно училище в града е било именно тук. Днес в черквата на всички християнски празници се събират хиляди хора.

Роженският манастир "Свето Рождество Богородично", разположен близо до град Мелник, е познат като най-големия манастир в Пиринския край. Създаден е през 890г. и получава името си от намиращото се наблизо село Рожен. Известен е с чудотворната мироточива икона на Богородица „Вратарница".

Манастир "Св. Николай Летни" край с. Смочево – най-младият манастир у нас, издигнат на мястото на много стар параклис.

Руенски манастир "Св.Иван Рилски" – построен е през 2002г. и е разположен до с. Скрино, рожденното място на Св. Иван Рилски. Манастирът се намира на 22 км от Благоевград и е ситуиран в красива местност близо до гр. Бобошево.

Баничански манастир "Успение Богородично"
 – намира се над село Баничан, на 6 км. от Гоце Делчев, възстановен е върху останките на древен манастир.

Персоналът на вашия любим хотел Благоевград ще ви консултира и насочи към желаната от вас дестинация.

Хотел Орбита Благоевград

За контакти

Обратна връзка
+359 73 88 70 01
+359 892 254 302

Orbita_Hotel_Blagoevgrad

Адрес
Благоевград 2700
България

GPS координати
N 42.041756 E 23.153621

Местоположение
Хотелът се намира на 5 км. от центъра на Благоевград, в посока местност Бодрост и ски център Картала.

За резервации и запитвания в Хотел Орбита Благоевград не се колебайте да се свържете с нас!